2016. A Danubius Tanulóverseny győztesei Európában

Az utolsó munkanap

Reggel a szokásos módon kezdődött: ébredés, visszaalvás, felkelés, reggelizés. Aztán Attilával egy jót beszélgettem a kenyérsütés rejtelmeiről. Sokat tud, lehet tőle tanulni a főzésről és a sütésről is.

Munkába menet nem igazán történt semmi különös. Zsolt a fagyi készítés rejtelmeibe vezetett be: megmutatta, hogy készül a jó eperfagylalt. Utána a kakaós, és a sztracsatellás fagylalt készítését mutatták be. Csinálhattam én is, és mindegyik nagyon finom lett. Utána egyszerű virágokat készítettem: muffinokra festettem 5 szirmú virágokat és érett szép epreket. Utána Emőkével beszéltem, de csak telefonon, mert nem volt bent. Mivel szeretnék kijönni nyelvet tanulni és dolgozni, megígérte, hogy segít Bécsben munkát keresni. Sajnos hozzájuk nem jöhetek, mert nagyon kicsi az üzlet. Zsolt búcsúajándékként 5 gombóc fagylaltot adott, melynek ízei: eper, tiramisu, mogyoró, sztracsatella és puncs volt. Van náluk tökmagos fagyi is, de azt nem mertem bevállalni. 🙂 Elfogyasztottam haza felé az úton, nagyon finom volt.

Később az austraininges hölgy jött a papírokat intézni. Lent voltunk a lobby-ban, ahol megkaptuk az oklevelet arról, hogy két hétig kint dolgoztuk. Igaz, voltak, akik lekésték (a mai találkozót). Utána egy jót beszélgettünk a szobában, ahol össze is pakoltunk. Utána elmentünk enni. Az étterem hangulatos volt. A vacsorám Bécsi szelet volt és húsleves májgaluskával. Vacsora után egy jót beszélgettünk. Most mindenki készül már haza.

0418_BerényiL 0420_BerényiL_Zuckero 0421_BerényiL_Kálás torta 

Berényi László

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!