2016. A Danubius Tanulóverseny győztesei Európában

Összegzés (Berényi László)

Az indulás napján 5 órakor keltem. Felöltöztem, és a portán megvártam a többieket, mert még egy utolsó városnézést terveztünk korán reggelre. 6.30-kor indultunk el Noémival és Evelinnel, a többiek inkább aludtak. Metrón egy jót beszélgettünk. Naschmarkton először megnéztük a bolha piacot, ahol az árusok éppen akkor kezdtek el kipakolni. Utána gyönyörködtünk a Naschmarkt boltjaiban. Visszafelé metrón újból egy jót beszélgettünk. Visszaértünk a szállásra, gyorsan összepakoltunk. 9 órakor indultunk haza. Az autópályán dugóba kerültük, de buszsofőrjeink kikerülve hoztak minket haza.

A program nagyon jó volt. A két hét jól szervezett volt, az Austraining és a Danubius által. Sokat tanulhattunk a német munkásemberektől, bár voltak magyarok is.

Német nyelvet is gyakorolhattuk, ami sokkal könnyebb volt így, mint az iskolai padban ülve, könyvből tanulni. Jó volt megismerkedni a más gondolkodású emberekkel. Megmutatták, hogy az áldozatos munka kis helyeken is meghozza gyümölcsét.

A két hétben sokat dísz-munkázhattam, és sokat tanultam, aminek remélem, hogy az életben sok hasznát veszem. Remélem még sikerül találkozni a megismert emberekkel.

Utolsó sorokban köszönöm mindenkinek, aki ezt a lehetőséget biztosította nekem.

4 1 2 3

Berényi László

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!