Az első éjszaka meglepően kellemes volt. Úgy aludtam, mint a bunda, annak ellenére, hogy idegen még a hely és a város is. Fél nyolckor keltünk a lányokkal, elkészültünk és megreggeliztünk.
Két órával a kelés után összeült az egész csapat megbeszélni a továbbiakat, vagyis rendeztük a papírokat, hogy mit, kivel kell aláíratni és mit kell nekünk intézni. Aztán jött egy kedves osztrák hölgy, aki segített nekünk, és együtt elindultunk tíz óra körül mindenki munkahelyére, hogy biztosan odataláljunk a többi napon, már egyedül.
Mint kiderült, nekem és a tanulótársamnak, Evelinnek, akivel egy helyen leszünk, ma még nem kellett dolgoznunk, mert a tutorunk szabadnapos volt. Viszont nem bírtuk ki, hogy ne nézzük meg még ma a mi helyünket. Így hát elballagtunk és… elájultunk, annyira tetszik. 🙂 Kis szolid, elegáns hely, nagy termelőhelyiséggel és gyönyörű kerttel. Borzasztóan kíváncsiak vagyunk a holnapra.
Aztán úgy döntöttünk, sétálunk picit a környéken, ha már előttünk az egész nap. Noémi, a kísérőnk szerencsére ismeri már kicsit a várost és mutatott két fantasztikus helyet, ami nekünk, leendő cukrászoknak felettébb hasznos tapasztalat volt. Az első egy átlagon felüli cukrászda volt, ezalatt értem a látványt és az árakat is. Az üzemben a dolgozókat látni lehetett egy üvegfalon keresztül, gyönyörű dobozokban voltak elhelyezve a bonbonok, cukorkák, kekszek, aranyozott boltív és festmények fogadtak minket. Lenyűgöző hangulat fogadott, a hazai Gerbeaud-hoz, vagy Gundel étteremhez tudnám hasonlítani. Megemésztve a látottakat felkerekedtünk, és csupán pár lépéssel arrébb betértünk a Zuckerlwerkstattba, a kis cukorkészítő műhelybe. Sikerült elcsípnünk a készítési folyamatot is, óriási élmény volt. Kóstoltunk is, csodálkoztunk is, tanultunk is. Hiba lett volna kihagyni.
Két óra körül elindultunk vissza a szálláshelyre, mert már éhesek voltunk. Itt ebéd után pihentünk, kávéztunk, beszélgettünk, este vacsoráztunk, tisztálkodtunk. Most pedig izgatottan várjuk a holnapot, az első munkanapunkat.
Orosz Szandra
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: