2016. A Danubius Tanulóverseny győztesei Európában

Plusz egy bejegyzés a második napunkról

Az első éjszaka meglepően kellemes volt. Úgy aludtam, mint a bunda, annak ellenére, hogy idegen még a hely és a város is. Fél nyolckor keltünk a lányokkal, elkészültünk és megreggeliztünk.

Két órával a kelés után összeült az egész csapat megbeszélni a továbbiakat, vagyis rendeztük a papírokat, hogy mit, kivel kell aláíratni és mit kell nekünk intézni. Aztán jött egy kedves osztrák hölgy, aki segített nekünk, és együtt elindultunk tíz óra körül mindenki munkahelyére, hogy biztosan odataláljunk a többi napon, már egyedül.

Mint kiderült, nekem és a tanulótársamnak, Evelinnek, akivel egy helyen leszünk, ma még nem kellett dolgoznunk, mert a tutorunk szabadnapos volt. Viszont nem bírtuk ki, hogy ne nézzük meg még ma a mi helyünket. Így hát elballagtunk és… elájultunk, annyira tetszik. 🙂 Kis szolid, elegáns hely, nagy termelőhelyiséggel és gyönyörű kerttel. Borzasztóan kíváncsiak vagyunk a holnapra.

Aztán úgy döntöttünk, sétálunk picit a környéken, ha már előttünk az egész nap. Noémi, a kísérőnk szerencsére ismeri már kicsit a várost és mutatott két fantasztikus helyet, ami nekünk, leendő cukrászoknak felettébb hasznos tapasztalat volt. Az első egy átlagon felüli cukrászda volt, ezalatt értem a látványt és az árakat is. Az üzemben a dolgozókat látni lehetett egy üvegfalon keresztül, gyönyörű dobozokban voltak elhelyezve a bonbonok, cukorkák, kekszek, aranyozott boltív és festmények fogadtak minket. Lenyűgöző hangulat fogadott, a hazai Gerbeaud-hoz, vagy Gundel étteremhez tudnám hasonlítani. Megemésztve a látottakat felkerekedtünk, és csupán pár lépéssel arrébb betértünk a Zuckerlwerkstattba, a kis cukorkészítő műhelybe. Sikerült elcsípnünk a készítési folyamatot is, óriási élmény volt. Kóstoltunk is, csodálkoztunk is, tanultunk is. Hiba lett volna kihagyni.

Két óra körül elindultunk vissza a szálláshelyre, mert már éhesek voltunk. Itt ebéd után pihentünk, kávéztunk, beszélgettünk, este vacsoráztunk, tisztálkodtunk. Most pedig izgatottan várjuk a holnapot, az első munkanapunkat.

Orosz Szandra

0411_Cupcakes

0411_Cupcakes2

0411_CafeDemel

0411_zuckerws2

0411_Zuckerws4

0411_Zuckerws3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!